Fenntartható iroda a bolygóért való aggódás nélküli munkához

Az éghajlatváltozás mindannyiunkat érintő probléma, ezért itt az ideje, hogy elkezdjük a Föld védelmét. Ezért indultunk el egy fenntarthatóbb jövő felé vezető úton, és most lehetőséget kínálunk arra, hogy Ön is ezt tegye. Rendezze be munkahelyét olyan termékekkel, amelyek a környezetet tartják szem előtt. Természetesen anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk a minőség, a dizájn és az ár terén.

Miért válasszon környezetbarátabb termékeket?

  1. A jobb érzésért

A környezetbarát irodabútorok és -berendezések nemcsak a hatékony munkavégzést segítik, hanem a közérzetet is javítják. Azáltal, hogy csökkenti ökológiai lábnyomát és hozzájárul a fenntartható jövőhöz.

  1. Legyen egy lépéssel tovább

A fenntarthatóság aktuális téma, és egyre több vállalat kezd felfigyelni rá. Nem csak etikai okokból, sokan közülük olyan vállalatokat választanak partnerként, amelyek nem közömbösek e téma iránt. Legyen Ön is ilyen vállalat, és állítsa a befektetőket a (zöld) oldalára.

  1.  Kevesebb vegyszer

A hagyományos termékek előállítása különböző ragasztók, oldószerek és egyéb vegyi anyagok használatával jár. A környezetbarát módon előállított (pl. EcoLabel tanúsítvánnyal rendelkező) termékeket úgy tervezték, hogy minimálisra csökkentsék a káros vegyi anyagoknak való kitettséget, és biztosítsák az Ön kényelmét és biztonságát.

  1. Egy boldogabb pénztárca

Ahhoz, hogy egy termék környezetbarát legyen, tartósnak is kell lennie. És ha nem kell 2 évente irodai széket vásárolnia, az nemcsak a környezet, hanem a költségvetés számára is megkönnyebbülés. Már csak a minden termékhez járó, akár 20 éves kiterjesztett garancia is segít abban, hogy ne pazaroljuk az erőforrásokat. Szeretnénk azonban megakadályozni, hogy a szék egyetlen eltört csavar miatt a szeméttelepen végezhesse. Ezért rengeteg pótalkatrészt tartunk raktáron, és bármelyiket szívesen elküldjük Önnek

 

Nézze meg az ECO termékeket

 

A termék megjelölése

Annak érdekében, hogy könnyebben eligazodjon a fenntartható termékek között, az alábbiakban a termékeinken található tanúsítványok és címkék listáját találja:

 100%-ban újrahasznosítható

A termék minden része újrahasznosítható. Ez azt jelenti, hogy minden alkatrész és anyag újra feldolgozható a hasznos élettartam végén. Ez minimálisra csökkenti a hulladékot és a természeti erőforrások felhasználását.

(ikona) 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült

A termék olyan nyersanyagokból készül, amelyeket meglévő újrahasznosított anyagokból nyertek vissza. Egy ilyen termék nemcsak az új nyersanyagok szükségességét csökkenti, hanem a régi anyagoknak is esélyt ad arra, hogy fenntartható termék formájában térjenek vissza.

 100% természetes anyagok

Az ilyen termék nem tartalmaz szintetikus vagy kémiailag módosított összetevőket. Minden összetevője és anyaga természetes eredetű, például fa, pamut, kő vagy növényi rost. Hogyan segítik az ilyen termékek a bolygót? Gyakran lebomlanak, sokuk megújuló forrásból származik, előállításuk és feldolgozásuk kevesebb üvegházhatású gázt termel..

 EcoLabel

Az EcoLabel az Európai Unió által odaítélt ökotanúsítvány, amelyet olyan termékeknek ítélnek oda, amelyek megfelelnek bizonyos környezetvédelmi előírásoknak és környezetbarátok. Ez magában foglalja az éghajlatra, a vízre, a levegőre és a talajra gyakorolt negatív hatások korlátozását a termék teljes életciklusa során. A gyakorlatban ez például a fenntartható módon beszerzett anyagok használatát, a minimális mérgező anyagokat, az újrahasznosíthatóságot vagy javíthatóságot, valamint az energia- és vízfogyasztás csökkentését jelenti.

(ikona) Környezetbarát termék

Az "EcoLabel"-hez hasonlóan a környezetbarát termék címkét is olyan termékek kapják, amelyek megfelelnek a szigorú környezetvédelmi követelményeknek. Az ökocímke garantálja a nem megújuló anyagok minimális tartalmát, a veszélyes anyagok és keverékek használatának csökkentését, illetve a fa és más természetes anyagok fenntartható eredetét. A gyártás során felhasznált műanyagok, fémek és üveg felhasználása is szabályozott. Ez egy cseh címke, de külföldön is elismerik.

 FSC

Az FSC tanúsítás a fatermékekre és a papírra vonatkozik. Ha ilyen címkével ellátott termékeket lát, akkor tudja, hogy a fa, amelyből készültek, olyan erdőkből származik, amelyekben a fenntarthatóságra helyezik a hangsúlyt. Vagyis úgy, hogy az erdőirtást minimalizálják és a biológiai sokféleséget megőrizzék. Ezt garantálja az FSC tanúsítvány.

PEFC

A PEFC tanúsítás a fenntartható erdőgazdálkodás egy másik tanúsítása. Az FSC-hez hasonló kritériumokat tartalmaz, de globálisabb, és világszerte használják. A PEFC tanúsítvánnyal rendelkező termékek olyan erdőkből származnak, amelyeket a fenntarthatóság jegyében kezeltek, és amelyek tiszteletben tartják a környezetvédelmi és szociális normákat.

(ikona) Blaue Engel (Kék angyal)

A Blaue Engel egy német ökocímke, amelyet olyan termékeknek ítélnek oda, amelyek megfelelnek a szigorú környezetvédelmi kritériumoknak. Ez magában foglalja a káros anyagok kibocsátásának korlátozását, az energia- és víztakarékosságot, valamint a negatív környezeti hatások minimalizálását. Az ezzel a címkével ellátott termékek bolygóbarátnak minősülnek.